Komunikat dot. podmiotów prowadzących produkcję pierwotną

 

KOMUNIKAT

Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Raciborzu

Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Raciborzu przypomina, że zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006r. (Dz.U. z 2010r. nr 136, poz. 914, z póź. zm.) podmioty działające na rynku spożywczym prowadzące produkcję pierwotną t.j. działalność na poziomie gospodarstw obejmującą między innymi produkcję, hodowlę, uprawy produktów roślinnych takich jak zboża, owoce, warzywa, zioła, grzyby powinny złożyć do Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Raciborzu wniosek o wpis do rejestru zakładów.

Wniosek powinien zawierać:

  • imię i nazwisko i numer PESEL, miejsce zamieszkania i adres albo nazwę, siedzibę i adres wnioskodawcy
  • numer identyfikacji REGON oraz numer identyfikacji podatkowej NIP
  • numer w rejestrze przedsiębiorców w Krajowym Rejestrze Sądowym albo w Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej jeśli wnioskodawca prowadzi działalność gospodarczą
  • numer identyfikacyjny w ewidencji gospodarstw rolnych
  • określenie rodzaju i zakresu działalności w tym rodzaje żywności, która ma być przedmiotem produkcji i obrotu
  • określenie lokalizacji gospodarstwa, czy miejsce prowadzenia działalności gospodarczej

Wniosek można pobrać na stronie internetowej: http://psseraciborz.pis.gov.pl/?onas=120   w zakładce: wnioski do pobrania

Czas Dane osoby zmieniającej Opis zmiany
2013-11-21 10:07:01 Aleksandra Foryś

Edycja

2013-11-21 10:06:49 Aleksandra Foryś

Edycja

2013-11-21 10:06:35 Aleksandra Foryś

Edycja

2013-11-21 10:05:09 Aleksandra Foryś

Utworzenie

Liczba odwiedzin

1162

Podmiot udostępniający informację

Wojewódzka Stacja Sanitarno - Epidemiologiczna w Katowicach

Czas wytworzenia informacji

2013-11-21 10:05:09

Osoba wytwarzająca informację

Brak informacji

Czas publikacji

2013-11-21 10:05:09

Osoba wprowadzająca informację

Aleksandra Foryś