Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Raciborzu informuje o obowiązujących na rynku japońskim regulacji w zakresie dodatków do żywności, przede wszystkim w odniesieniu do substancji, które nie są traktowane, jako dodatki do żywności za granicą. Do tej kategorii należą między innymi:
1. Witaminy, związki mineralne, aminokwasy.
2. Substancje smakowe.
3. Substancje pomocnicze (processing aids), wykorzystywane w procesie produkcji w celu nadania specyficznych cech lub właściwości.
Dodatki do żywności, które są dozwolone na terenie Japonii obejmują:
Więcej szczegółów i informacji dotyczących przepisów i dopuszczonych dodatków do żywności można znaleźć w Japan Food Sanitation Act z 1947r.
Szczegółowe informacje na temat japońskich regulacji w zakresie dodatków do żywności znajdują się pod adresem: http://www.mhlw.go.jp/english/topics/foodsafety/foodadditives oraz http://www.ffcr.or.jp/zaidan/FFCRHOME.nsf/pages/list- general. provd.add
Czas | Dane osoby zmieniającej | Opis zmiany |
---|---|---|
2014-12-10 12:27:26 | Aleksandra Foryś | Edycja |
2014-12-10 12:26:31 | Aleksandra Foryś | Utworzenie |
Liczba odwiedzin | 1322 |
Podmiot udostępniający informację | Wojewódzka Stacja Sanitarno - Epidemiologiczna w Katowicach |
Czas wytworzenia informacji | 2014-12-10 12:26:31 |
Osoba wytwarzająca informację | Brak informacji |
Czas publikacji | 2014-12-10 12:26:31 |
Osoba wprowadzająca informację | Aleksandra Foryś |